Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νεο σεμινάριο SRI από το IsZEB

Νέο σεμινάριο SRI από το IsZEB στις 7 Δεκεμβρίου 2023

Το IsZEB Cluster παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον Ενεργειακό Κλάδο και την προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, και στην επιτακτική ανάγκη που δημιουργείται για σύνδεση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων με την ευφυΐα τους, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Δείκτης Ευφυούς Ετοιμότητας Κτιρίων (Smart Readiness Indicator) και πρακτική εφαρμογή του».

Η αξιολόγηση του SRI βασίζεται στην κοινή μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βαθμολογεί την ευφυή ετοιμότητα των κτιριακών μονάδων ως προς την ικανότητά τους να εκτελούν τρεις βασικές λειτουργίες:

  • Τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής τους απόδοσης και της συνολικής απόδοσης κατά τη χρήση
  • Την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες του ενοίκου
  • Την προσαρμογή σε σήματα από το δίκτυο

 

Στόχος & Θεματικές Ενότητες

Για να υποστηριχθεί η υιοθέτηση της λήψης αποφάσεων κατά το στάδιο της  κατασκευής/ανακατασκευής κτιρίων με βάση και τον Δείκτη Ευφυούς Ετοιμότητας, θα πρέπει να προωθηθεί η κατανόηση των οφελών που προκύπτουν από την αξιολόγησή του. Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει τις απαιτούμενες θεμελιώδεις γνώσεις για την ευφυή ετοιμότητα των κτιρίων και για τη μέθοδο υπολογισμού της, συνδέοντάς την με την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης έξυπνων μετρητών και αισθητήρων στις κατασκευές του μέλλοντος.

Απευθύνεται σε αξιολογητές/μηχανικούς/ενεργειακούς επιθεωρητές, σε παρόχους έξυπνων υπηρεσιών και φοιτητές όλων των Πολυτεχνικών Σχολών που σχετίζονται με τον ενεργειακό κλάδο.

 

Η θεματολογία περιλαμβάνει:

  • Βασικές αρχές του SRI (Ορισμός, Πρότυπο ΕΝ 15232, Υφιστάμενο πλαίσιο στην Ελλάδα και την Ε.Ε.)
  • Αναλυτική μεθοδολογία υπολογισμού SRI (Μέθοδος Α, Μέθοδος Β)
  • Υπηρεσίες SRI για τους 9 τεχνικούς τομείς (Θέρμανση, Ψύξη, Ζεστό νερό χρήσης, Εξαερισμός, Φωτισμός, Δυναμικό κέλυφος κτιρίου, Ηλεκτρική ενέργεια, Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, Παρακολούθηση και έλεγχος) 
  • Παρουσίαση του IsZEB SRI Calculator και υπολογισμός του SRI για το Smart Container του IsZEB (Case Study)
  • Επίσκεψη επιτόπου στο Smart Container για πρακτική εφαρμογή 

 

Διεξαγωγή:

Τοποθεσία: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, τκ 57001, Θεσσαλονίκη)
Ημερομηνία: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης ή Online, την Πέμπτη 07/12/2023 και ώρα 12:00-16:00
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ + ΦΠΑ (για ελεύθερους επαγγελματίες), 20 ευρώ + ΦΠΑ (για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες)
Εισηγήτριες: Βαλιούλη Πηνελόπη (Διπλ. Μηχαν. Μηχανικός, MSc) -  Μυκονίου Χριστίνα (Διπλ. Πολ. Μηχανικός, MSc)

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://iszeb.gr/el/educational-event/sri2    

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.